Què és RumorFolk

RumorFolk és la base de dades de rumors i llegendes contemporànies de l'Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili.

Aquestes històries són molt vigents en la nostra societat. Tenen una funció psicològica implícita i poden veure’s com l’expressió d’idees, sentiments, preocupacions, necessitats i pors dels nostres temps.

La base de dades conté informació sobre les versions d’aquestes històries i ofereix una classificació per tipus. El tipus és l’argument genèric que representa un conjunt de versions. A diferència del que passa amb les rondalles, no hi ha un únic índex internacional de tipus de rumors i llegendes. Per això, els tipus de RumorFolk tenen un títol i un resum genèric propis i segueixen una numeració també pròpia.

El disseny de la base de dades i la llista de rumors tenen el seu origen en els treballs dissenyats per Josep M. Pujol (1947-2012) en el marc dels estudis de Filologia Catalana de la URV.

La creació de RumorFolk s’emmarca dins l’activitat investigadora del Grup de Recerca Identitats en la Literatura Catalana (GRILC) reconegut per la Generalitat de Catalunya (2014 SGR 755).

Contacte:

Arxiu de Folklore
Avinguda Catalunya, 35
43002 – Tarragona
034 977 559 780
folk@urv.cat

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència Creative Commons.